Om powerbanks?

En powerbank är en bärbar laddare avsedd att ladda dina elektroniska prylar och gadgets när du är på resande fot. Storleken varierar från smala, fickstora enheter upp till större portabla elstationer med högre kapacitet. De kan användas för att ladda mobiltelefoner, surfplattor, kameror, bärbara högtalare, GPS och till och med bärbara datorer. Ju mer tekniken utvecklas och ju mer beroende av den vi blir desto viktigare är det att inte batterierna tar slut. Mobiltelefoner kommer med stora skärmar, populära appar som t.ex Google Maps, Kartor och GPS-appar dränerar snabbt batterierna. Det är då man köper en bärbar laddare eller en Powerbank som kan vara en livräddare! Om du reser ofta eller spenderar mycket tid ute och inte har möjlighet att ladda din enhet från vägguttaget är en Powerbank ett perfekt alternativ. Här nedan ser du i vilka situationer man kan behöva en powerbank och ett tips på en bra powerbank att köpa för ändamålet.

Reservström för dagligt bruk

Det är inte en dum idé att ha en liten powerbank liggandes i väskan eller fickan hela tiden. Man vet aldrig när man kan behöva en extraladdning. Kanske om du missat tåget, bussen eller flyget och måste vänta ett tag på nästa avgång. Du kanske glömde ladda din telefon över natten och behöver en full laddning för att klara dagen. Då kan en lite mindre powerbank i fickformat vara ett bra alternativ, en som inte är så tung och stor och klarar av att ge en eller två extraladdningar.

Xqisit Powerbank 2600 mAh

Praktisk powerbank i fickformat på 2600 mAh. Räcker till ca 1,5 iPhone-laddningar. Kabel för att ladda batteriet medföljer. Väger endast 66 gram

159:-

För campingturen

För campingturen kan det krävas en powerbank med lite större kapacitet; beroende på hur länge man tänkt vara borta så klart. Är man ute och campar med familj eller vänner kan det dessutom finnas fler personer som behöver ladda sina enheter. Det är inte ovanligt att man vill ladda både mobiltelefonen, surfplattan, olika lampor och andra tillbehör som gör sig bra ute i naturen. Om då 2-3 personer behöver ladda sina enheter en gång om dagen dräneras powerbanken ganska fort. Det kan även vara idé att kolla på en powerbank som är extra tålig och därmed klarar av naturens element. Likaså kan det vara idé att eventuellt köpa en Powerbank med solpaneler på för att kunna nyttja den maximalt.

Xtorm Hybrid Solar Bank 10,000 mAh

Hybrid Solar Bank har 10,000 mAh internt batteri och därmed tillräckligt med ström för att ladda din iPhone 4½ gånger. Det interna batteriet kan enkelt laddas genom en USB-port, elnätet eller via solen.

459:-

Till bilen

Har du någon gång kommit ut på morgonen en kall februaridag och skall köra till jobbet och upptäcker att batteriet inte startar? Att tvingas vänta på att någon vänlig själ stannar till längs med vägen för att hjälpa dig med startkablar så att du kan starta bilen? Detta kan du slippe i framtiden om olyckan är framme. Vissa powerbanks är nämligen till för att starta bilen med. Då följer det med små startkablar.

Forever Jump Starter Js-100 12000 mAh

Forever JS-100 är en innovativ enhet som låter dig snabbstarta en bil med urladdat batteri! Tack vare ytterligare USB-port kan du ladda mobila enheter. Enheten har olika strömskydd, t ex från överladdning och urladdning.

459:-

För Strömavbrott

Vi är väldigt vana vid att ha ständig tillgång till el via vägguttaget. Vi är ofta helt oförberedda på t.ex strömavbrott och tror att det fixar sig snart och man tänder ett ljus och myser en stund. Men vad händer om strömmen inte kommer tillbaka om en liten stund. Det kan ta många timmar eller till och med dagar att laga ett trasigt elnät. Framförallt om du bor på landet är det inte alls ovanligt med längre strömavbrott. I ett sådant läge vill du ha en ordentlig Powerbank hemma med hög kapacitet och bra anslutningsmöjligheter.

Anker Power Core+ 20100 mAh USB-C

Med Anker Power Core Plus 20100 mAh Powerbank behöver du aldrig mer oroa dig för att hinna ladda din iPhone, iPad eller varför inte din Macbook. Med det här portabla batteriet får du 3 distinkta snabbladdningstekniker för att säkerställa att alla enheter laddas på kortast möjliga tid.

1099:-